Naziv projekta: Konvencijski Centar Šibenik
Lokacija: Šibenik, Hrvatska
Datum instalacije: Ožujak, 2017

Opis:

Konvencijski centar Šibenik moderna je i najsuvremenija lokacija za sve vrste poslovnih sastanaka i događanja. To je prvi i najveći konvencijski centar u Hrvatskoj.

Dvorana s više od 1.500 sjedećih mjesta, najveća je u Hrvatskoj i na Jadranu. Uz nju, Konvencijski Centar Šibenik ima ukupno 11 dvorana za sastanke s ukupno 4000 m2 kongresnog prostora, prilagođenog za sve tipove događanja, konvencija ili izložbi.

Maksimalni kapacitet dvorane je: 1.500 osoba u kazališnoj postavi; 1000 osoba u banketnoj postavi te 1.365 osoba u koktel postavi.

Zadatak i odabir audio sustava:

S obzirom da je potrebna iznimna snaga u punoj kvaliteti zvuka; kako u glazbenom tako i u govornom području, sustav ozvučenja koristi zvučnike izuzetne kvalitete i iskoristivosti renomiranih svjetskih proizvođača – Apart i Community. Apart zvučnici su korišteni za potrebe pozadinskog ozvučenje a Community Proffesional Loudspeakers zvučnici su korišteni za potrebe glavnog ozvučenja.

Rack ormari sustava multimedije i ozvučenja popunjeni su aktivnom opremom sljedećih proizvođača: Apart, Biamp, Yamaha, Screenline, Kramer, HP.

Sustav video projekcije:

Za potrebe projekcija koristili smo profesionalne projektore tvrtke EPSON – od manjih instalacijskih modela poput EB-2140U pa sve do većih i snažnijih instalacijskih projektora poput modela EB-G7000U. Postavljena platna su elektromotorna platna tvrtke SCREENLINE te su mrežno upravljiva i implementirana u sustav upravljanja putem scena kao i projektori.

Kontrola i upravljanje:

Kontrola svih sustava vrši se preko BIAMP TEC1s digitalnih OLED kontrolera s površinom osjetljivom na dodir, ali i putem GUI softvera koji je postavljen na više različitih PC WIN OS računala u hotelu, gdje svaki korisnik kontrolira svoju zasebnu zonu ili više zona a sukladno dodijeljenim ovlastima koja se određuju putem korisničkog imena i lozinke.

Modularnost sustava:

Sustav ozvučenja je modularnog tipa te je u budućnosti lako proširiv kako na samoj trenutnoj lokaciji tako i na izdvojenim mikrolokacijama putem lokalne LAN mrežne infrastrukture te je spoj iznimne kvalitete, sofisticiranosti, svestranosti i modernog dizajna.

Popis instalirane opreme:

APART:
Zvučnici: CMX20T, CM6T, CM6E, SUB A-165
Aktivna oprema: REVAMP4120T, REVAMP4240T, REVAMP2120T, REVAMP 2250, PMR4000R, PCR3000RMKIII, MA30, MA125

BIAMP:
Aktivna oprema: TESIRA FORTE AVB AI, TESIRA EX-LOGIC, EX-OUT,
Kontrola: BIAMP DAVINCI, CANVAS, OLED TEC1s

COMMUNITY:
Zvučnici: V2-28, D8, D10SUB

SCREENLINE:
Elektromotorna platna: WAVE serija, INCEILING MOT TENSIONED serija, LODO NO BOX serija

HUST:
Audio oprema: Paneli napajanja sa sekvencijalnim uklopom i isklopom, Atenuatori AT608T, 19″ rackmount paneli atenuatorskog polja PAT2408-6
SOS pozivna signalizacija: BIS SOS C1T, BIS-TPR SOS T, BIS-SS 01CBT,