MA247 (R/MR)

MA247 (R/MR)

mikser pojačalo koje otvara nove granice u svijetu 100V sistema

Opis

Predstavljamo novu seriju predpojačala/pojačala – MA247/R/MR, mikser pojačalo koje otvara nove granice u svijetu 100V sistema. Ovaj šest zonski uređaj moguće je nabaviti kao samo pojačalo, kao pojačalo s FM/AM tunerom te kao uređaj u koji je građen MP3/USB + SD/MMC player. Može se koristiti kao samostalan sistem ili kao osnova za nadogradnju sustava. Postoji 24V prioritetni izlaz po svakoj zoni te MP3 player koji prepoznaje mapirane datoteke na USB diskovima.

MA247 pruža potpuno neovisno biranje izvora glazbe u Zoni 1 i u Zoni 2 do 6 te se može koristiti kao multi-source uređaj kod višezonskih sustava. Zona 1 je potpuno nezavisno predpojačalo koje omogućava korisniku da spajanjem dodatnog, vanjskog pojačala precizno odredi potrebnu snagu Zone 1. Jako je korisno za zone koje „napajaju“ velike prostore s mnogo zvučnika.

Zone 2-6 mogu se zasebno kontrolirati pomoću ugrađenih kontrolera jačine zvuka. Zone broj 5 i 6 su 70 voltni izlazi, koji su kompatibilni s 100V zvučnicima, no normalno je da će ti izlazi imati snižen izlazni nivo, što je namijenjeno napajanju „tiših“ zona u višezonskom sistemu.

MA247MR ima četiri balansirana ulaza preko Euroblock konektora. Mic 1 ulaz je podešen tako da se koristi MICPAT-6 – višezonski stolni pozivni mikrofon koji je posebno izrađen za korištenje s MA246. Ovoj je glavni (master) mikrofon. Uz jedan glavni (master) mikrofon, pet dodatnih mikrofona MIC-Pat 6 se može spojiti u paralelu na ovaj ulaz.

Mikrofonski ulazi od 2-6 su dizajnirani tako da se koriste s našim MICPAT-2 mikrofonima ili bilo kojim drugim mikrofonom koji je primjenjiv za ovakav uređaj. Na MA247MR mogu se postaviti dvije grupe za paging putem mikrofona od 2-4.

Također postoje 4 line ulaza koja se mogu odabirati preko rotacijskog prekidača, kao što je već navedeno Zona 1 može imat drugačiji line izvor nego Zone 2-6.

Postoji čak šest različitih prioritet razina na MA247MR koji se napajaju preko 24V. Kada se bilo koji prioritet uključi, integrirani 24VDC napaja izlaz s max 0.6A.

Profesionalni korisnici će iznimno cijeniti mogućnost spajanja dodatnog vanjskog pojačala kao paging pojačala. Zone 2 i 3 ne bi se trebale koristiti kao paging zone već kao pozadniska glazba, u tome slučaju bi se trebalo koristit dodatno vanjsko pojačalo za paging. Kada se pošalje paging poziv, zone 2 i 3 će i dalje bit spojene na unutarnje pojačalo i dalje će puštati pozadinsku glazbu, a u ostalim zonama će se čuti paging poruka. Kada paging završi, automatski se zone s paging porukom vraćaju na interno pojačalo.

Ako je potrebno lako se može koristiti i dvokanalno pojačalo (PA2240BP) kao vanjsko pojačalo, tako da je jedan kanal namijenjen kao power zona 1 za MA247MR, a drugi kao kanal za power paging poruku.

TEHNIČKI PODACI:

Inputs:

4 line inputs: 2 stereo and 2 mono.

1 paging MIC input with gain, tone and volume control. Built-in adjustable chime.

3 MIC/Line inputs with gain, tone and volume control, phantom power can be activated

via dip switch on the rear.

Emergency line input with volume control on the rear panel.

External paging amplifier input

Outputs:

240 watts internal amplifier.

All 6 zones have an independent volume control.

Balanced line output for zone 1 allows different sound source and volume control in zone 1

when connected to an external power amplifier.

Zones 2 – 3 – 4: 100 volt output.

Zones 5 – 6: 70 volt output for more silent areas.

Preuzmi: