UNIVOX PLS-X5

SLJEDEĆA GENERACIJA POJAČALA INDUKTIVNE PETLJE

namjenjeno za predavaonice, velike konferencijske dvorane, crkve, izlazne perone na aerodromima te velike prostorije

Opis:

Pojačalo induktivne petlje namjenjeno za predavaonice, velike konferencijske dvorane, crkve, izlazne perone na aerodromima te velike privatne sobe.

PLS-X serija pojačala induktivne petlje je serija profesionalnih pojačala s najvećim stupnjem iskoristivosti koja se trenutno može dobaviti. Uređaj ima visinu od samo 1HE i dolazi s priborom za postavu pojačala u 19″ rack ormare. Obzirom da je širina uređaja pola širine za postavu u rack moguće je u 1HE visine postaviti dva uređaja.

PLS-X serija sadrži elektroniku koja ima 90% iskoristivosti. Gubitak energije napajanja u tradicionalnim pojačalima je 8-9 puta veća u usporedbi s PLS-X serijom. Pojačalo pruža nevjerojatnu čistoću reprodukcije što nije moguće s uređajima koji sadrže uobičajene toroidne transformatore obzirom da je distorzija audio signala zbog modulacije kod njih neizbježna.

Prilikom aktivacije pojačalo vrši analizu audio signala na ulazu pojačala (AGC-a -Automatic Gain Control), pretpojačala i pojačala (1kHz signal za provjeru konzistentnosti petlje – generator signala i puls signal 1kHz). Pomoću navedene funkcije pojačalo je u stanju detektirati koji dio sustav je operativan a koji je eventualno u kvaru. Ugrađeni generator signala, kao dio samo ispitivanja sustava može se koristiti za podešavanje nivoa izlaznog signala ako npr. na pojačalu nemamo spojen nikakav izvor zvuka.

PLS-X serija ima ugrađen jedinstveni napredni parametarski sustav MLC-a (Metal Loss Correction) za precizno podešavanje u slučajevima pada signala uzrokovanog metalnim dijelovima u području oko petlje. PLS-X serija omogućava instalaterima bolju kompenzaciju nastalog prigušenja od uobičajenog jednostavnog pojačanja signala na jednoj frekvenciji (vidi graf).

Karakteristike:

– Max Drive Voltage: 36,5Vpp/12,9 Vrms

– Max Drive Current: 9.5 Arms

– Frekventni odaziv: 75-6800 Hz

– Distorzija: < 1% THD – Dual Action AGC: Dinamički raspon: > 50-70 dB (+1.5 dB)

– Attack time: 2-500 ms, Release time: 0.5-20 dB/s

Tablica pokrivenosti (m²):