Naziv projekta: Valamar Riviera, Poreč – upravna zgrada
Lokacija: Poreč, Hrvatska
Datum instalacije: Proljeće 2018.

Opis:

Valamar upravna zgrada Poreč – kompletno audio-vizualno rješenje s uključenim video zid Digital Signage sustavom, 86″ Ultra Stretch Signage ekranima, video projekcijskim sustavima i višezonskom mrežno upravljivima sustavom. Uz navedenu opremu AV sustava u prezentacijskom djelu predavaone i sale za sastanke koriste i sustave za bežičnu prezentaciju koji omogućuju spajanje do 254 pasivna korisnika te 4 različita aktivna korisnika istovremeno (4-split screen funkcija) za istovremeni prikaz, dijeljenje i uređivanje različitih sadržaja unutar prezentacije s dodatnom uključenim “smart-board” funkcijama za anotacije / bilješke.

Zadatak i odabir opreme multimedijalnog sustava:

Kako bi ispunili sve želje investitora po pitanju visoko-kvalitetne prezentacije s dovoljno jasnom i svjetlom slikom te čistom i dovoljno glasnom audio reprodukcijom, isporučen je multimedijalni sustav jednostavne upotrebe i visokog nivoa kvalitete. Od aktivne opreme za upravljanje i kontrolu sustava odabrane su Crestron upravljačke procesorske jedinice i zidna tipkala s posebno ugraviranim natpisima na HR jeziku. Audio kvaliteta je dio o kojem brinu BIAMP DSP procesorske jedinice i pojačala dok je za video distribuciju, preklapanje AV signala i prijenos po LAN kabelima zadužen Kramer sa svojim matričnim preklopnicima i “HDMI over UTP” modulima.

Za sustav prezentacije u svim prostorijama za edukaciju koriste se: Epson EB-5530U te EB-L1100U laserski projektori zajedno s nadgradnim platnima Screenline WAVE 240cm, 274cm, 315cm. U prostorijama gdje nije potrebno da slika bude veća od 2m koriste se LG monitori: LG 65UH661V, LG 55LH630V kao i posebni interaktivni ekran DISPLAYBOARD 75″.

Uz sustave za prezentaciju također je implementiran i LIFESIZE ICON video konferencijski sustav koji koristi “Cloud Based” rješenje zajedno s jedinstvenim u svijetu sustavom za prezentacije BIAMP DEVIO CAMPUS komplet koji koristi tzv. “beamtracking” i “beamforming” mikrofone.

Na objektu se nalazi “Digital Signage” sustav sadržan od više različitih ekrana pojedinačno postavljenih u prostoru ili kao video zid instalacija.

Kontrola i upravljanje:

Kontrola svih sustava vrši se putem raznih GUI sučelja, Crestron zidnih tipkala, iPad uređaja s instaliranim Crestron GUI sučeljima, BIAMP TEC1s digitalnih OLED kontrolera s površinom osjetljivom na dodir,..

Popis instalirane opreme:

APART:
Zvučnici: CMX20DT, CM6T, MASK6CT, MASK4CT, SPH20
Aktivna oprema: PMR4000RMKII, PCR3000RMKIII

BIAMP:
Aktivna oprema: TESIRA FORTE AVB AI, TESIRA EX-LOGIC, TESIRA EXMOD, EX-OUT, AMP-A460H, TEC1s, BIAMP DEVIO

KRAMER ELECTRONICS:
Bežični prezentacijsko-kolaboracijski kompleti: VIA Connect PRO, VIA Pad,

SCREENLINE:
Projekcijska platna: MOT, Wave, SLIM i InCeiling serija

EPSON:
Projektori i pripadajući interaktivni moduli: EB-L1100U, EB-5530U

LG:
Digital Signage ekrani: LG32LH530V, LG43LH510V, LG55LH630V/SK, LG65UH661V, LG86UH955..

HUST:
Aktivna oprema: paneli napajanja sa sekvencijalnim uklopom/isklopom PSN07, 19″ rackmount paneli atenuatorskog polja PAT 2408-4.
SOS: pozivna centrala BIS SOS C1T, BIS-TPR SOS T, BIS-SS 01CBT