Naziv projekta: Raiffeisenbank Austria d.d. poslovnice
Lokacija: Zagreb – Rijeka – Split, Hrvatska
Datum instalacije: 2018

Opis:

Koncept poslovnice RBA banke u potpunosti je usmjerena na iskustvo krajnjih korisnika te njihovo zadovoljstvo uslugama i doživljajem. To se odnosi na sve usluge koje RBA nudi svojim klijentima, na kanale i tehnologije putem kojih ih Banka pruža, a novost se također očituje i u samom dizajnu poslovnice, odnosno u modernom estetskom izričaju i dodatnim funkcionalnostima.

Zadatak i odabir opreme multimedijalnog sustava:

Kako je novi dizajn u potpunosti podređen korisničkom iskustvu, klijentima je na raspolaganju 24-satna zona unutar koje se nalaze uplatno-isplatni bankomati, a u prostoru poslovnice na raspolaganju je zona s ugodnim sjedećim mjestima, video zidom s dinamičnim sadržajem, vertikalnim 75“ Digital Signage ekranima s pregršt informacija kao i polica s knjigama, te tableti i besplatan WiFi. U određenim poslovnicama u izlozima također su postavljeni Digital Signage ekrani koji prolaznicima ali i korisnicima banke pružaju detaljnije informacije o svim novositma koje im RBA pruža.

Poslovnice ima pripremljen sadržaj i za najmlađe, odnosno redizajnirani Bubašpara dječji kutak, gdje djeca imaju priliku crtati i bojati na unikatnom Bubašpara stolu, igrati igrice na tabletima, čitati slikovnice ili knjige te gledati crtiće na TV ekranu.

Isto tako, ono što je posebno kod novih poslovnica je pristupačnost za nagluhe i slabovidne osobe. Za posjetitelje slabog sluha, na raspolaganju je induktivna petlja koja pojačava i filtrira zvuk te nositelju slušnog aparata omogućava jasnu komunikaciju s djelatnicima poslovnice, dok je osobama slabog vida na raspolaganju taktilna traka, koja ih vodi od ulaza do djelatnika na prvom radnom mjestu..

Audio i video prezentacijski sustav je spoj kvalitete, sofisticiranosti, svestranosti i modernog dizajna.

Kontrola i upravljanje:

Mrežna kontrola, nadzor i distribucija audio video sadržaja Digital Signage sustava putem višestrukih UI sučelja.

Popis instalirane opreme:

APART:
Zvučnici: CMX20T
Aktivna oprema: MA120

LG:
Digital Signage ekrani: LG49UH5C, LG86BH5C, LG75UH5C, LGLV35A