Naziv projekta: Porsche Croatia d.o.o.
Lokacija: Zagreb, Hrvatska
Datum instalacije: Srpanj 2018

Opis:

Porsche Croatia d.o.o. je generalni zastupnik za marke Volkswagen, Audi, SEAT i ŠKODA, a posluje kao dio najvećeg europskog automobilskog koncerna, Porsche Holding iz Salzburga. Zajedno sa svojim ovlaštenim partnerima, Porsche Croatia kupcima pruža prodajne i servisne usluge koje pokrivaju cjelokupno područje Republike Hrvatske.

Zadatak i odabir opreme multimedijalnog sustava:

Za postizanje savršene kombinacije izvrsne kvalitete i tehnički mogućnosti uz poštivanje svih želja investitora, koristili smo opremu renomiranih svjetskih proizvođača kao što su Apart-audio, Biamp, Screenline, Epson.

Kontrola svih više-zonskog audio sustav kao i multimedije odvija se putem BIAMP TEC1s digitalnih kontrolera sa OLED touch zaslonom osjetljivim na dodir i/ili putem softvera s pripadajućim GUI sučeljima instaliranim na više različitih računala po objektu gdje svaki korisnik ima mogućnost kontrole sukladno dodijeljenim ovlastima koje su vezane uz njihova korisnička imena i lozinku.

Za sustav prezentacije u svim prostorijama za edukaciju koriste se Screenline ljepljive prezentacije folijske površine u kombinaciji s EPSON EB-L1470Ui laserskim interaktivnim projektorima. U prizemlju gdje se vrši edukacija uz automobile korištena su Screenline nadgradna napeta platna širine 4m (model PRO FRAME) u kombinaciji s EPSON laserskim modelima projektora EB-L1100U.

Uz navedenu opremu AV sustava u prezentacijskom dijelu sve predavao koriste i sustave za bežičnu prezentaciju koji omogućuju spajanje do 254 pasivna korisnika te 4 različita aktivna korisnika istovremeno (4-split screen funkcija) za istovremeni prikaz, dijeljenje i uređivanje različitih sadržaja unutar prezentacije s dodatnom uključenim “smart-board” funkcijama za anotacije / bilješke.

Kao dodatak multimediji unutar objekta nalaze se ekrani sa uključenim “Digital Signage” funkcijama (SoC) putem kojih gosti / posjetitelji mogu vidjeti sve podatke vezane za Porsche Croatia grupaciju dok je korisniku omogućeno jednostavno mrežno kreiranje, postava i ažuriranje sadržaja koji se prikazuje.

Kontrola i upravljanje:

Na objektu je postavljena centralna upravljačka jedinica s pripadajućim GUI softverom za upravljanje i nadzor audio video signala s prikazom stanja audio signala u stvarnom vremenu. Softver se može instalirati na nebrojeno mnogo WIN OS računala dok je opseg upravljanja i prikaza GUI sučelja određen administrativnim ovlastima vezanim uz korisnička imena i lozinke. Dodatak u samim prostorima je programibilni interaktivni “touch” OLED kontroler za lokalno upravljanje.

Popis instalirane opreme:

APART:
Zvučnici: CMX20DT, CM608DT, MASK6CT
Aktivna oprema: REVAMP1680, CHAMP4, PMR4000RMKII

BIAMP:
Aktivna oprema: TESIRA FORTE AVB AI, TESIRA EX-LOGIC
Kontrola: BIAMP CANVAS GUI, TEC1S kontroleri

KRAMER ELECTRONICS:
Bežični prezentacijsko-kolaboracijski kompleti: VIA Connect PRO, VIA Pad

SCREENLINE:
Projekcijska platna: PRO FRAME
Projekcijske folijske površine: SCREEN APP serija

EPSON:
Projektori i pripadajući interaktivni moduli: EB-L1100U, EB-1470UI

LG:
Digital Signage ekrani: LG49UH5C, LG86BH5C

HUST:
Aktivna oprema: paneli napajanja sa sekvencijalnim uklopom/isklopom PSN07, 19″ rackmount paneli atenuatorskog polja PAT 2408-4.