Naziv projekta: OŠ Iver i pripadajući sportski objekti
Lokacija: Sesvetski Kraljevec, Hrvatska
Datum instalacije: 2015-2016

Opis:

Kako bi postigli savršen sklad zabave i odmora uz uvažavanje svih želja investitora koristili smo audio opremu poznatih svjetskih proizvođača kao što su APART i TOA uz pripadajuće proizvode iz našeg vlastitog proizvodnog programa poput pojedinih elemenata elektronike unutar razglasnih centrala i SOS sustava pozivne signalizacije.

Zadatak i odabir opreme multimedijalnog sustava:

Osnovna škola Iver Sesvetski Kraljevec kao kompleks sadržan od osnovne škole i pripadajućih sportsko-zabavnih objekata – sportska dvorana i zatvoreni olimpijski bazen. Škola sukladno najnovijim standardima ima prikladno informatički opremljene učionice kao i trinaest kabineta koji smo opremili s kvalitetnim 2-way ugradnim zvučnicima CM20T i CM6T, suvremenu knjižnicu opremljenu s kvalitetnim 2-way ugradnim zvučnicima CM20T te modernu školsku kuhinju također opremljenu s ugradnim zvučnicima CM6T.

Najveća atrakcija moderne vizure zatvoreni je bazen veličine 33 x 25 metara namijenjen za rekreativno plivanje i vaterpolo koji smo opremili nadgradnim zvučnicima, hibridom projektora i horne izuzetne iskoristivosti (SPL od 115dB), u IP zaštiti – APART MPLT62G.

U sklopu objekta je i sauna te višenamjensko sklonište za 200 osoba, koje sadrži nekoliko prostorija za sportsku rekreaciju gdje su postavljeni ugradni zvučnici APART CM20T i nadgradni “dizajn” zvučnici TOA BS-634. Bazen ima drveni krov zbog boljeg upijanja koncentracije klora iz bazena, a voda će se konstantno filtrirati.

Odmah pokraj je i sportska dvorana s brojnim sadržajima, poput odbojke, malog nogometa, košarke te rukometa, a ima i atletske sprave gdje se zvuk prenosi putem usmjerenih “line array” zvučnika visoke iskoristivosti – TOA HX5. Iznad terena mala tribina sa stotinjak sjedećih mjesta kao i mobilna tribina koja povećava kapacitet gledatelja.

Na povišenom dijelu je i mala dvorana koja je namijenjena za yogu i fitness treninge te je u sklopu dvorane otvoren i caffe bar te se u tim prostorijama koriste OVO 5TBL zvučnici. Osim za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, dvorana služi za iznajmljivanje i za rekreaciju građana.

Kontrola i upravljanje:

Kontrola audio sustava vrši se ručno na samim audio razglasnim centralama ili putem zidnih kontrolnih panela.

Popis instalirane opreme:

APART:
Zvučnici: CM6T, CM20T, OVO 5TBL, MPBD20G, MPLT62G
Aktivna oprema: PM7400MKII, PM1122, CONCEPT1T, PCR3000RMKIII, MA247, PA2240BP, PA240P, REVAMP4240T, REVAMP4120T, MICPATD.

TOA:
Zvučnici: HX5, BS634

HUST:
Aktivna oprema: Paneli napajanja audio opreme sa sekvencijalnim uklopom/isklopom, atenuatori / regulatori AT608T, 19″ rackmount paneli atenuatorskog polja PAT2408-4
SOS sustav pozivne signalizacije: BIS-SOS C1 T, BIS-TPR SOST, BIS-SS 01CBT