Uređenje moderne dječje sobe: Kako zvučno izolirati dječju sobu

Kada je riječ o vašoj bebi, definitivno želite najbolje. Bez obzira postajete li roditelj prvi put ili ne, sama pomisao da imate dijete u kući može istovremeno biti i uzbudljiv i zastrašujuć osjećaj.

Sigurno želite da sve bude spremno kada dijete dođe. Postavljanje dječjeg krevetića nesumnjivo je jedna od najvažnijih priprema kojoj se novi roditelji raduju. Od biranja pravih boja do pravih igračaka, pa čak i savršenih ukrasa, uređenje dječje sobe je velika stvar.

Iako se možda ne čini potrebnim, zvučna izolacija važna je za dječu sobu.

Ovdje će vaše dijete provoditi većinu svog vremena, stoga morate osigurati da prostor bude miran koliko god može biti. Zvučna izolacija dječje sobe djeluje na dva načina. Postavljanjem apsorbera vrlo lako ćete smanjiti prolaznost zvuka kroz zidove izvana i iznutra prema van, što ne mora biti raketna znanost, niti bi vas to trebalo koštati cijelo bogatstvo.

Važno je poboljšati kvalitetu zvuka u sobi. Htjet ćete prigušiti i ublažiti jače zvukove kako bi se beba mogla usredotočiti na prave zvukove. Potpuna tišina nije nužno ono što vašem djetetu treba da dobro spava i da mu bude ugodno. Navikao je da čuje zvukove u maternici. Međutim, ti su zvukovi prirodno prigušeni, tako da ono što tražite u vašem domu je način da se zvučna izolacija duplicira.

Možda se pitate hoće li zvučna izolacija dječje sobe osigurati da će vaše dijete spavati preko noći. Odgovor je da će to vjerojatno pomoći, pogotovo ako se vaše dijete budi više nego inače, ali koliko neprekidan san će dijete dobiti, ovisi o drugim čimbenicima. Ciklusi spavanja bebe nisu isti kao kod odraslih. Odrasla osoba obično se brzo kroz razdoblja laganog spavanja prebacuje u dublji san, gdje ostaje neko vrijeme, povremeno nakratko prelazeći u lakši san, a zatim se ponovno vraća u dublji san.

Vaša beba, međutim, mijenja cikluse mnogo češće. Međutim, djeca su mnogo osjetljivija na buđenje kada se čuju glasniji ili oštriji zvukovi. Dobra zvučna izolacija, kao i Sound masking, mogu vam pomoći da vodite dijete kroz te lagane cikluse spavanja, tako da ostaje spavati kroz većinu njih, mada je malo vjerojatno da će ostati spavati kroz sve njih.

Bez obzira na to koliko beba obično spava dubokim snom, dobra zvučna izolacija u sobi može omogućiti miran san, i za vas i za vaše dijete. Može pružiti više udobnosti i manje stresa, pa je gotovo uvijek vrijedno akustički obraditi dječju sobu.

Pa kako možete postići navedeno?

Kako zvučno izolirati dječju sobu

Nije svaka buka loša, prvo morate shvatiti da nije svaki zvuk loš za vaše dijete. Primjerice, bijeli šumovi ili Sound masking mogu djelovati umirujuće na vaše dijete.

Danas iz naše ponude možete lako možete dobiti prijenosi Sound masking i postaviti ga u dječju sobu.

  1. Zvučno izolirana vrata

Većina vrata koja se danas koriste u kućama obično su iznutra šuplja. Kucanjem na vrata možete provjeriti jesu li vrata bebine sobe šuplja. Ako su tvrda i čvrsta poput ulaznih vrata, onda imate čvrsta vrata. Međutim, ako su šuplje, za takva vrata, vjerojatno će vam biti najbolja opcija panel koji apsorbira zvuk.

Možete ih nabaviti iz naše Vicoustic ponude i zadivit ćete se koliko buke mogu smanjiti.

  1. Ukrasite sobu i dodajte namještaj

Ako negdje postoji stara polica za knjige, odnesite je u sobu i popunite ju s knjigama. Postavljanje namještaja uza zidove sobe moglo bi u dalekoj mjeri utišati buku iz susjednih prostorija. Možete i pokušati napraviti neke ukrase. Na zidovima objesite nešto pokrivača od tkanine ili čak neke slike. Poanta je prekriti što veći broj zidova jer zvuk više odjekuje u praznim prostorijama.

  1. Tepisi

Samo će biti pitanje vremena kada će beba početi puzati i krevetić ju više neće moći zadržati. Uz svu novu energiju, poželjet ćete zadržati i svu buku u sobi. Tepisi su odličan način da to učinite. Možete potražiti zvučno gluh tepih. Normalni tepisi i prostirke također mogu učiniti magiju.

  1. Zvučno izolirani umjetnički paneli

Iako su spužve za zvučnu izolaciju najbolje za uklanjanje buke u bilo kojoj sobi, blokirali biste svu buku, uključujući i bijeli šum, a možda ne bi izgledale dobro. Akustični umjetnički paneli odlična su alternativa i lako su dostupni na našoj HUST stranici. Dolaze u raznim bojama tako da možete odabrati što najbolje funkcionira s bojama u dječjoj sobi. Čiste se, održavaju i ugrađuju lako, i naravno, djeluju baš kako treba.

  1. Dvostruko staklo

Ako živite uz prometnu ulicu, ovo će možda biti odlična opcija. Dvostruko zastakljivanje jednostavno će zvučno izolirati prozore i ovo je trajnije rješenje u odnosu na ostala, a razlika koju čini je ogromna.

  1. Zavjese apsorbiraju zvuk

Bez obzira na to jesu li vaši prozori izolacijski ili ne, zavjese će biti vrijedna investicija. Zavjese izrađene od teške tkanine čuvaju svu buku dalje od sobe i također pomažu u prigušivanju buke unutar sobe. Kad odabirete zavjese koje apsorbiraju zvuk, pripazite da odaberete svijetlu i veselu boju, nešto što se uklapa s bojama u dječjoj sobi.

Što se tiče zvučne izolacije dječje sobe, nije potrebna stručnost ili vještina. Međutim, trebate zapamtiti da je najvažnije što morate uzeti u obzir zdravlje i sigurnost vaše bebe.