Kućna automatizacija

Sve kućne tehnologije povezane u jedinstveni sustav

• Standardni setovi za kontrolu grijanja

• Nadgradni touch display sa standardiziranim grafičkim korisničkim sučeljem

• Integracija DLNA funkcionalnosti, sigurnosnih i drugih sustava kućne automatizacije

• Licence za Apple iOS, Android i MS Windows uređaje

• Cloud usluge dostupne za daljinsko nadgledanje i kontrolu

• Sobne jedinice za kontrolu temperature i kvalitete zraka

• Kontrola ventilacije prema potražnji

• Osvjetljenje i stalna kontrola osvjetljenja

• Ethernet temeljen na komunikacijama

• Dostupni su KNX, DALI, DMX512, EnOcean i drugi standardi

MULTIZONE AUDIO & VIDEO CONTROL

Pomoću zaslona osjetljivog na dodir ili tipkovnice možete reproducirati vašu omiljenu glazbu ili uključiti odabrani TV ili radio program, podešavajući glasnoću na željenu razinu. Upravljački sustav može automatizirati te postupke za vas. Na primjer, može pokrenuti produkciju vijesti u kupaonici nakon što ustanete ili  opuštajuću glazbu kad dođete kući i još mnogo toga.

PROZORI, SJENILA I ZAVJESE

Kontrolni sustav može automatski upravljati prozorima prema intenzitetu sunčeve svjetlosti. To pomaže u regulaciji osvjetljenja i temperature u sobi. Ljeti može smanjiti troškove klimatizacije u prostorijama koje su izložene izravnom suncu. U slučaju jakog vjetra, sustav osigurava da se sjenila i tende zatvore, štiteći ih tako od oštećenja.

SIGURNOST I NADZORNE KAMERE

Zahvaljujući upravljačkom panelu sustava možete upravljati sigurnosnim sustavima. To znači da vam nije potreban zasebni panel za sigurnosni podsustav – sve što trebate je jedan glavni panel upravljačkog sustava. Sustav tako može uključiti simulaciju prisutnosti kad napustite dom i uključiti alarm ili vam poslati poruku u slučaju aktivacije alarma. Uz to, zahvaljujući touch displayu upravljačkog sustava, možete nadzirati sve što je snimljeno na sigurnosnim kamerama postavljenim u vašoj kući. Na taj način, primjerice, možete lako voditi računa o svojoj djeci koja se igraju oko bazena.

AUTOMATIZACIJA SVJETLA

Upravljački sustav vam omogućuje kontrolu osvjetljenja odabirom odgovarajućih stupnjeva osvjetljenja pogodnih za određenu vrstu aktivnosti. Na primjer, ako gledate televiziju, sustav postavlja sva svjetla u sobi na način da ne narušavaju sliku uz održavanje odgovarajuće razine svjetlosti za sobu. Osvjetljenje se može automatski mijenjati, ovisno o doba dana.

KONTROLA GRIJANJA, VENTILACIJE I KLIME (HVAC)

Kontrola grijanja i klimatizacije održava toplinski komfor, istovremeno smanjujući potrošnju energije, a samim tim i troškove. Moguće je programirati prikladne temperaturne režime za različite dane u tjednu ili različita doba dana, kao i uspostaviti ekonomičan način rada za vrijeme kada ste odsutni. Grijanje i klimatizacija mogu se kontrolirati za svaku prostoriju neovisno.

KONTROLA KUĆNOG KAZALIŠTA

Kontrolni sustav omogućuje vam automatizaciju i pojednostavljeni rad kućne audio-vizualne tehnologije što eliminira upotrebu više daljinskih upravljača.

Primjerice, pritiskom jednog gumba WATCH MOVIE na displayu automatski se uključuje TV, DVD player i audio sustav. Odabrani su odgovarajući ulazi, osvjetljenje u sobi postavljeno je na željeno svjetlosno raspoloženje, a ako je vani sunčano sjenila su spuštena.

PERSONALIZIRANE RADNJE

Upravljački sustav može automatski izvoditi unaprijed zadane radnje prema potrebama korisnika. Na primjer, nakon što dođete kući i isključite sigurnosni sustav, upravljački sustav može uključiti svjetla i grijanje te reproducirati pozadinsku glazbu. TV vijesti dolaze točno u pravo vrijeme. Sustav također može zabilježiti vaše redovne aktivnosti tijekom dana i koristiti ove podatke da simuliraju vašu prisutnost u kući za vrijeme vaše odsutnosti i tako obeshrabriti nepozvane posjetitelje.

AUTOMATSKA KONTROLA VRATA I PROZORA

Povezivanje ograde, vrata i prozora na upravljačkom sustavu olakšava automatsko otključavanje vrata kad se vratite kući, kao i automatsko zaključavanje kad izađete. Ako zaboravite zatvoriti bilo koji prozor, sustav će vas podsjetiti.

DALJINSKI PRISTUP SVIM KUĆNIM SUSTAVIMA

Svom domu možete pristupiti na daljinu putem interneta, clouda ili SMS poruka. Internetska stranica vaše kuće omogućuje vam praćenje trenutnog stanja, uključujući unutrašnju i vanjsku temperaturu, uključivanje grijanja, snimanje omiljenog TV programa ili zalijevanje travnjaka.